Möter behoven hos den senaste generationens skotare: Nokian Tyres sätter nya standarder inom CTL-segmentet med en ny storlek för Forest King F2

Möter behoven hos den senaste generationens skotare: Nokian Tyres sätter nya standarder inom CTL-segmentet med en ny storlek för Forest King F2

27.8.2024 10:00 i kategori Produktmeddelanden

Nokian Tyres lanserar en betydelsefull utveckling för skogsindustrin. Den nya dimensionen av Forest King F2 uppfyller de ökande kraven från CTL (Cut to Lengt) skogsmaskiner, särskilt till de större och kraftfullare skotare och skördare som nu används i branschen.

Nokian Tyres Forest King F2 är ett däck som är utformat för skördare och skotare som används inom skogsindustrin. Med en skyddande slitbanedesign med starka skuldror fungerar den utmärkt ihop med band och kedjor, med en stark diagonal stomme och stålförstärkning i banan vilket ger utmärkt punkteringsskydd.

Lanseringen av den nya däckdimensionen 30,5" är ett viktigt framsteg för skogsindustrin. I takt med att efterfrågan på mer produktiv utrustning ökar ligger Nokian Tyres i framkant när det gäller innovation och tillhandahåller lösningar som tillgodoser marknadens föränderliga behov.

"Inom skogsbruket är produktiviteten avgörande. Efterfrågan på mer produktiv utrustning driver maskintillverkarna att utveckla skotare som kan transportera mer virke med färre körcykler", säger Teemu Vainionpää, produktchef på Nokian Heavy Tyres. "Den nya 30,5"-dimensionen i vår Forest King F2-familj är ett direkt svar på denna efterfrågan och erbjuder ökad belastningskapacitet och förbättrad prestanda för att möta behoven hos den senaste generationens skotare."

 

Ett helt nytt komplett hjul levererar ett steg upp i prestanda

Den större volymen luft i det nya Forest King F2 möjliggör ett steg framåt när det gäller belastningskapacitet, med den ökade hjuldiametern förbättras kontaktytan mellan däck och fälg, vilket minskar risken för fälgslirning. Däckets konstruktion med kraftiga skuldror och skyddande slitbana ger utmärkt prestanda med band i form av grepp och stöd.

För att fullt ut utnyttja prestandauppgradering som finns tillgänglig med det nya däcket erbjuder Nokian Tyres det även som ett komplett hjul med en matchande fälg (storlek AG26.00x30.5") och en innerslang (storlek 780/55-30.5"). Det kompletta hjulet fungerar som en perfekt matchning och kompletterar däckets egenskaper för bästa möjliga prestanda inom skogsbruket.

Nokian Tyres är fortsatt engagerade i att flytta fram gränserna inom CTL-segmentet och tillhandahålla innovativa lösningar som förbättrar produktiviteten och effektiviteten inom skogsindustrin.

 

Tillgänglighet

Den nya 30,5” dimensionen för Nokian Tyres Forest King F2 är tillgänglig nu, så att skogsbrukare omedelbart kan dra nytta av dess förbättrade prestanda och kapacitet. Besök vår webbplats på www.nokiantyres.com/heavy för mer information och för att hitta en återförsäljare nära dig.

 

Världspremiär på FinnMETKO

Nokian Tyres Forest King F2 i storleken 30,5" visas för första gången upp på FinnMetko-mässan i Jämsä i Finland i augusti. Kom och se den i Nokian Tyres monter, 620 den 29-31 augusti. Vi ses på FinnMETKO!

 

 

Ytterligare information:

 

Jimmy Gustavsson, Sales Manager, Nokian Heavy Tyres Sweden

[email protected], tel. +46 705 203 390

 

Teemu Vainionpää, Product Manager Forestry, Nokian Heavy Tyres Ltd

[email protected], tel. +358 10 401 7175

Marketing, Nokian Heavy Tyres  

[email protected]

 

 

Mer information och foton:

Foton och pressmaterial: www.nokiantyres.com/PRforestkingf2

Produktsida: www.nokiantyres.com/forestkingf2

Företagets webbplats: www.nokiantyres.com/heavy