Bara en kan vara först - På Elmia visar Nokian Tyres vad 90 års utveckling av vinterdäck kan leda till

Bara en kan vara först - På Elmia visar Nokian Tyres vad 90 års utveckling av vinterdäck kan leda till

6.8.2024 9:00 i kategori Företagsnyheter

Som världens nordligaste däcktillverkare har Nokian Tyres specialiserat sig på vinterdäck sedan det uppfanns 1934. På Elmia Lastbil visar Nokian Tyres upp både sina premiumvinterdäck för lastbilar och bussar samt Noktop regummeringsmaterial som erbjuder samma fantastiska vinteregenskaper för regummerade däck.

Nokian Tyres har stadigt utökat sitt utbud av däck för lastbilar och bussar. Idag finns det ett omfattande sortiment av däck för alla axelpositioner och från regionala transporter till extrema vintervägar. Toppen av Nokian Tyres vinterkunnande är Hakkapeliitta Truck-familjen.

 

Nokian Tyres Hakkapeliitta Truck E2 drivdäcket som ger komfort och förtroende för säkert arbete under extrema förhållanden som snöplogning- och timmertransportarbeten, vilket minimerar behovet av kedjor. De erbjuder nästa generations vintergrepp, livslängd, hållbarhet och ett lågt rullmotstånd.

 

Nokian Tyres Hakkapeliitta Truck F2 är kulmen på vår långa erfarenhet av att utveckla världens bästa vinterdäck för styraxlar. Det är konstruerat för medel- och långväga transporter på snöiga skogsvägar och isiga motorvägar.

 

Nokian Tyres Hakkapeliitta Truck T är ett toppmodernt trailerdäck för krävande vinterförhållanden. Med breda sicksackformade spår i banan vilket förbättrar självrengöringen och greppet på snö.

 

Noktop-regummering ger hållbart vintergrepp

Regummering av lastbilsdäck leder till betydande besparingar både ekonomiskt och när det gäller att använda mindre råmaterial och producera mindre växthusgaser. Ett regummerat lastbilsdäck förbrukar cirka 70 liter mindre olja och ger 180 kg mindre koldioxidutsläpp än ett nytt däck. Dessutom kan en stomme av premiumkvalitet regummeras två eller till och med tre gånger, vilket ytterligare minskar dess miljöpåverkan.

 

Med Noktop premium regummering behöver användaren inte kompromissa med de utmärkta vinteregenskaperna eftersom de erbjuder samma mönsterdesign som de finaste Nokian Tyres vinterdäcken för lastbilar. Noktop-regummeringsmaterialen tillverkas också i en ultramodern, ekologiskt optimerad anläggning i Finland.

 

Cap/Base för användning året runt

En innovation som delas mellan de bästa Nokian Tyres vinterdäcken och Noktop regummeringsmaterial har optimerats för växlande årstider genom att använda en tvåskikts Cap/Base-konstruktion. Slitbanan består av två skikt: det mjukare övre skiktet (cap) ger ett bra vintergrepp. När däcken monteras på hösten slits det övre lagret ut till nästa vår och exponerar den hårdare gummiblandningen (base) som ger robusta köregenskaper för sommarbruk.

 

Se oss på Elmia Lastbil

Elmia Lastbil är en internationell fackmässa för åkeri- och transportbranschen som samlar alla i branschen i Jönköping den 21-24 augusti 2024. Nokian Tyres experter kommer att vara på plats och visa upp de senaste lastbils- och bussdäcken samt Noktop regummerade däck. Vi ses i vår monter B03:68!

 

Ytterligare information:

 

Jimmy Gustavsson, Sales Manager, Nokian Heavy Tyres Sweden

[email protected], tel. +46 70 520 3390

 

Teppo Siltanen, Product Manager Truck and Bus tires, Nokian Heavy Tyres Ltd

[email protected], tel. +358 10 401 7175

 

Marketing, Nokian Heavy Tyres    

[email protected] 

 

 

Mer information och foton:

Foton och pressmaterial: www.nokiantyres.com/PRelmia2024

Företagets webbplats: www.nokiantyres.com/heavy